anouk2.jpeg

Brouwerskind

Een hoorstelling met regisseur Anouk van den Berg tegen de achtergrond van de vroegere, iconische bierbrouwerij van Breda in een van de mooiste kantoorgebouwen van Nederland.

De nu 83-jarige Frans Smits Van Waesberghe is de oudste zoon van de gelijknamige directeur destijds van brouwerij De Drie Hoefijzers in Breda. Voorbestemd om ooit de leiding van het rijke familiebedrijf over te nemen, maar de kroonprins zou die troon nooit bestijgen. Het opmerkelijke levensverhaal van Frans jr. is de basis voor een verdicht koningsdrama in zakformaat. Tegelijkertijd gaat Brouwerskind over universele pogingen die kinderen soms doen om dichter bij hun ouders te geraken. Zelfs tegen beter weten in.


Regisseur Anouk van den Berg en schrijver Peter Dictus maken een voorstelling die leunt op de wetten en technieken van een hoorspel. Het wordt een theatrale wandeling door het voormalige hoofdkantoor van de brouwerij aan de Ceresstraat in Breda, een van de mooiste in zijn soort. Aan de voorstelling wordt onder meer meegewerkt door het Bredaas Mannenkoor, in 1865 opgericht door Frans Smits van Waesberghe Sr.


te zien: najaar 2019 (speeldata worden zo spoedig mogelijk bekend gemaakt)


Brouwerskind wordt mede mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant, de Mastboom-Brosens Stichting en de gemeente Breda.

Meer plannen & projecten