DSC_8010.jpg

Harmonie

In 2017 schreef en produceerde Peter Dictus Harmonie, een muziektheatervoorstelling bij het 175-jarig bestaan van de Koninklijke Harmonie Nut & Vermaak uit Zundert. Met de harmonie als hoofdpersonage, als metafoor voor de harmonie in de samenleving.

'Harmonie' verhaalt over de dagelijkse beslommeringen van enkele mensen die lief en leed delen in hun gezamenlijke hobby, de harmonie. Wanneer ze samen muziek maken, blazen ze uit. Hun muziek kleurt hun leven en dat van hun dorpsgenoten die naar hen komen kijken en luisteren. In de parochiezaal, op de markt, langs de kant van de straat. Al eeuwen lang.

'Harmonie' gaat niet alleen letterlijk over een dorpsvereniging. Door het alledaagse schemert een groter verhaal over een verstoorde balans, mankerende systemen en schuivende waarheden. De muziekvereniging als metafoor voor de toestand in de wereld. Met één van de mooiste middelen van de mens om het leven weerstand te bieden: muziek.


documentaire over Harmonie: Wat speelt er
'Harmonie' is onderwerp van een 50 minuten durende documentaire, geproduceerd door Windmill Film en geregisseerd door Ellen Blom, in opdracht van Theater NV. De documentaire belicht de rol en de functie van amateurtheater in de samenleving. Omroep Brabant zond de film op 4 en 5 januari 2019 uit; nu nog te zien op https://vimeo.com/262175221

Meer portfolio