DSC_7732-2.jpg

Iets met boeren

Allemaal aan tafel, iedereen aan het woord. Een voorstelling die boeren en niet-boeren met elkaar in gesprek brengt over ons eten.

Het platteland is in rep en roer. De boer is het beu. Te hoge kosten, te lage prijzen, te weinig waardering en telkens nieuwe regels. De boer verlaat stal en akker en trekt ten strijde. Verderop telt de boswachter de vogels, meet de wetenschapper het weer, bedenkt de politicus een plan en kijkt de klant naar de prijs van de worst.


Er is iets aan de hand.

Er moet iets gebeuren.

Terwijl de kip en het ei op elkaar staan te wachten.


Iets met Boeren geeft op speelse, theatrale wijze inzicht in de actuele landbouw. De voorstelling - met inwoners uit de dorpen waar het speelt - brengt boeren, burgers en buitenlui met elkaar in gesprek over het buitengebied. En over ons eten.


Te zien in Sint Anthonis (8-9-10 oktober) en Reusel (15-16-17 oktober) - alle uitvoeringen zijn uitverkocht.

De voorstelling wordt uitgevoerd volgens de geldende corona-maatregelen. Wijzigingen voorbehouden. De voorstelling speelt op een boerderij, deels binnen, deels buiten. Houd dus rekening met de weersomstandigheden.


spel Ad Borremans, Briggit Broeckx, Francine van Gorp, Jan Berger, Sjef van der Heijden, Thijs Bierens, Anne Marie Raaijmakers, Dinette van Well, Dinie van den Oever, Gerry Jacobs, Ilona Hultermans, Irma Rens, Marianne van Wanroij, Marly Wolfs, Mieke Bastiaansen, Paulien Lenkens, Peter van der Heijden, Peter Simons, Riek Janssen, Roos van Riet, Ruud van de Wouw, Sjaak van den Oever, Suzan de Laat, Thijs Vercammen, Wilke van der Heijden-Beekmans, Wim Linders


samenstelling Corné van Sprundel (regie), Marleen Hendrickx (regie/choreografie), Peter Dictus (tekst)

theatertechniek en geluidsbeeld  Bram Schouw

lichtontwerp Marc Joosen

productie Jos van Aert

scènefotografie Rob ten Broek

trailers en filmregistratie Gegam Soghomonyan

grafische vormgeving Gijs Martens / Studio Mieters


Veilig naar theater met een corona-toegangsbewijs

We kijken ernaar uit om u te mogen ontvangen. De veiligheid en gezondheid van bezoekers en medewerkers staan hierbij voorop. Daarom werken we naast het normale toegangsbewijs met een corona-toegangsbewijs.

Bij het bezoek aan de voorstelling Iets met Boeren geldt de voorwaarde Checken voor Toegang. Dit betekent dat u een vaccinatiebewijs, een negatieve testuitslag of een bewijs dat u hersteld bent van corona kunt tonen bij binnenkomst. Dat kan via de CoronaCheck-app of in een geprinte QR-code via CoronaCheck.nl (in combinatie met een geldig legitimatiebewijs).

Als u ter plaatse niet aan de voorwaarden Checken voor Toegang kunt voldoen, wordt u de toegang tot de voorstelling ontzegd.


Meer informatie

Het corona-toegangsbewijs kunt u als volgt verkrijgen:

testbewijs - een negatieve testuitslag van minder dan 24 uur voor het evenement. Via https://www.testenvoortoegang.org/ maakt u een afspraak voor een coronatest bij een aangesloten testlocatie in uw buurt.

vaccinatiebewijs - bewijs van een volledige coronavaccinatie met een vaccin dat door het EMA is goedgekeurd. Vanaf 10 juli is in Nederland een vaccinatie geldig vanaf 14 dagen nadat u volledig bent gevaccineerd.

herstelbewijs - een bewijs dat u minder dan 6 maanden geleden hersteld bent van corona. 

Op de site van de Rijksoverheid kunt u terecht voor de stappen die u dient te ondernemen om van uw test-, vaccinatie- of herstelbewijs een geldig Coronatoegangsbewijs te maken in de vorm van een QR-code, zie https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/coronabewijs/coronabewijs-voor-evenementen.


toegangscontrole

Bij aankomst wordt de QR-code van uw corona-toegangsbewijs gescand, op uw telefoon in de CoronaCheck-app of met de door uzelf thuis gemaakte print. Hierdoor gaat de toegangscontrole van de voorstelling vast wat langer duren dan gebruikelijk. Daarom vragen wij u om niet te kort voor aanvang te komen, maar ook niet te vroeg. U kunt vanaf een half uur voor aanvang van de voorstelling terecht. Vergeet niet een geldig legitimatiebewijs mee te brengen.

Laatkomers kan de toegang worden ontzegd.Bureau Pees produceert Iets met Boeren in opdracht van FoodUp Brabant (onderdeel van het provinciale programma Landbouw en Voedsel) en de gemeenten Sint Anthonis en Reusel-De Mierden; ondersteund door het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant.


Hieronder zie je beelden van de eerste repetities op locatie in Sint Anthonis en Reusel-De Mierden.

Meer plannen & projecten