WEI

Een theatrale wandeling - in je eentje maar niet alleen - door een beeklandschap in de oksels van de stad. Isabel Schoonbeek neemt je mee op reis door je hoofd.

Je loopt door het gras, door de wei, langs de akker, langs sloten en plassen, langs de oevers van de meanderende Mark. In de verte zie je andere wandelaars, toevallige passanten. Maar ook personages uit het verhaal dat zich intussen in je hoofd afspeelt. Geluiden, natuurlijk en kunstmatig, vermengen zich moeiteloos met die beelden tot een unieke, zintuigelijke ontmoeting. De jouwe.


Isabel Schoonbeek is een getalenteerde, jonge maker uit Breda die in de zomer van 2020 cum laude is afgestudeerd aan de Fontys Academie voor Theater in Tilburg, helaas door de corona-maatregelen zónder afstudeervoorstelling. Het filmpje dat ze maakte, als alternatief product, was voor Bureau Pees alle aanleiding om haar in huis te halen. Hier kan Isabel alsnog WEI laten zien.

De voorstelling wordt gespeeld door een gemengd gezelschap van lokale spelers en theaterstudenten. Inspiratiebron is de bestseller 'De avond is ongemak' van Marieke Lucas Rijneveld.


tekst en regie Isabel Schoonbeek

tekstcoaching Jorg van den Kieboom

spelcoaching Jasper Koopmans

geluidsbeeld Bram Schouw / Studio Solo


speeldata 18-19-20 en 25-26-27 juni, 2-3-4 juli / v.a. 18.30 uur

duur van de wandeling ongeveer 60 minuten

verzamelpunt parkeerplaats kantoor Waterschap Brabantse Delta, Bouvignelaan 5, Breda

Op deze locatie zijn geen sanitaire voorzieningen aanwezig.

kledingadvies waterdichte wandelschoenen / regenlaarzen


Informatie over kaartverkoop volgt spoedig.


WEI wordt mogelijk gemaakt door de Gemeente Breda.

Met dank aan Waterschap Brabantse Delta.


Meer plannen & projecten